13 januari 2020

Duurzame trucks voor Vink Afvalverwerking

Vink heeft onlangs twee nieuwe MAN TGS trucks met frontlader in gebruik genomen. Met deze trucks kan Vink op een nog duurzamere manier afval ophalen bij klanten.

De trucks zijn uitgerust met frontbeladingsarmen geschikt voor frontlader containers van 240 liter tot 4400 liter. De persopbouw is uitgerust met een lineair beweegbaar persschot waardoor het maximale laadvermogen kan worden benut.

Verder is het voertuig voorzien van radiografische afstandsbediening en een extra derde deur waardoor uitwaaien van afval tot een
minimum wordt beperkt tijdens het laden. Deze frontladers zijn uniek in de Nederlandse markt en bieden ongekende mogelijkheden voor inzamelen van bedrijfsafval.

De twee MAN TGS trucks zijn geleverd door Roordink Bedrijfswagens en beschikken over een 360 pk sterke motor. De voertuigen rijden op HVO. Hierdoor neemt de uitstoot van CO2 en stikstof sterk af. Zo werkt Vink aan een lagere milieufootprint.  

Recent ontving Vink eveneens een certificaat van Futur Fuels Wholesale BV. Dankzij het gebruik van Future Fuels-brandstoffen kon over 2019 de uitstoot van Co2 met 300.767 kilo teruggebracht worden. 

 

Projectontwikkeling