1 oktober 2018

Nieuwe Volvo FH13 Motorwagen in gebruik genomen

Deze nieuwe volvo FH13 540 8 x 4 Euro 6 Motorwagen is sinds kort inzetbaar. Achter de cabine bevindt zich een Effer autolaadkraan type 685 waarvan de mast 8 x hydraulisch en 1 x handmatig uitschuifbaar is. Dit brengt de mastlengte op totaal 23,10 meter. Aan het eind van deze mastlengte kan er nog 1750(!) kg getild worden.

Doordat er aan de voorzijde van de cabine een steunpoot is gemonteerd heeft deze kraan ook voorover 100 % bereik. Dit is vooral handig in krappe hoekjes.

Achter de motorwagen is een nieuwe, 3 meter uitschuifbare aanhangwagen aangeschaft die voorzien is van een zogenoemde milieuklep. De oprijklep achteraan de aanhanger kan in horizontale stand staan tijdens het rijden. Dat zorgt voor minder brandstofverbruik en het gemak van een langere laadvloer, tot ruim 12 meter totaal.

Comfortabel pluspunt is dat de gehele combinatie luchtgeveerd is wat vooral bij fragiele lading nuttig is. Om de chauffeur te assisteren is het voertuig voorzien van verschillende camera’s op strategische plekken. Deze motorwagen is veel breder inzetbaar dan de vorige, die hiermee vervangen werd.

 

Projectontwikkeling