Vink logo

Puin- en houtrecycling

Hergebruik van bouw- en sloopafval is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Puinbrekers worden ingezet om de steenachtige fractie van het bouw- en sloopafval te breken tot puingranulaat. Het puingranulaat kunnen we vervolgens gebuiken als bouwstof in beton of in de wegenbouw. Door de milieutechnologische vooruitgang is het de laatste jaren zelfs mogelijk geworden om het puin op de slooplocatie door een mobiele installatie te laten breken.

Het gebeurt zelden dat we onze puinbreker en houtshredder zo in één beeld kunnen vangen. Ze zijn beide op hun eigen manier aan het vlammen bij dezelfde klant in Amsterdam.

Containers

Vanaf € 350
Meer informatie

Webshop

Bestellen

Rolcontainers

Vanaf € 12.50
Meer informatie
Nuchter, flexibel en deskundig sinds 1927

Afvalverwerking

Sinds begin dit jaar is Afvalverwerking Vink officieel de eerste inzamelingspartner van Insus.  Dit bedrijf heeft een revolutionaire recycling techniek ontwikkeld om isolatie platen en sandwichpanelen volledig te kunnen recyclen. Hiermee is het bedrijf de eerste ter wereld die weg weet met dit lastig te recyclen product. Het schone metaal kan net zoals de isolatie volledig hergebruikt worden.

We zijn er dus ontzettend trots op dat Afvalverwerking Vink hier op deze manier een mooi aandeel in heeft. Heeft u dus nog een aantal van deze platen liggen of binnenkort een klus waar dit materiaal vrij komt? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Betongranulaat

Vink Grondstoffen maakt betongranulaat 4-16, dit materiaal wordt volop toegepast in onze betoncentrale. Op deze manier is er minder natuurlijk grind nodig om het betonmengsel compleet te maken. Prachtig voorbeeld van hoe recycling helemaal bedoeld is.

Binnen Vink hebben we alle takken van sport om deze werkzaamheden zelf uit te voeren. Zo leveren we een deel van dit beton aan dochterbedrijf Prefab Beton Barneveld. PBB maakt van dit betongranulaat prachtige producten, zoals kelderwanden.